O.B.S. Tweestromen school

De Twee Stromenschool is de enige school in Heerewaarden. De huidige school is in 1976 gebouwd. Karakteristiek aan de school is het puntdak. Hieronder is een gemeenschapsruimte waar omheen klaslokalen zijn gesitueerd. De lokalen zijn allemaal 6-hoekig van vorm wat een 2e karakteristiek van de school is.

 
 
 
Dorieke van Alphen
Groep 5-6

Ik ben juf Dorieke en ik werk van ma t/m vrij in groep 5-6 
 
tekening van de maand
 
 
 

In groep 5/6 volgen we de volgende vakken: Lezen, begr. lezen,  taal, rekenen, spelling, schrijven, ateliers, zelfstandig werken, verkeer, bewegingsonderwijs en wereldoriŽntatie.In groep 6 krijgen de kinderen voor het eerst Engels.

Een aantal belangrijke tips voor thuis zijn: 
-
Blijf thuis lezen en wijs bij met een boekenlegger of vinger. Verbeter niet direct de fout van uw kind. Laat het woord twee keer opnieuw lezen en geef daarna een hint. Sluit af met een compliment.
-Probeer bij spelling niet de woorden van het woordpakket uit het hoofd te leren, maar leer vooral het toepassen van de regel.
-In groep 5 rekenen we t/m 1000 en in groep 6 rekenen we t/m 10.000. Blijf ook + en – sommen t/m 20 goed oefenen en vergeet de tafels niet. 
Succes met deze tips.

 

 
  O.B.S. Tweestromenschool  -  Bukestraat 3  -  Heerewaarden  -  T. 0487  57 15 22  -  info@tweestromenschool.nl  -  Copyright © 2018
facebook twitter toutube