Schoolapp, 20-2-2019

Update schoolapp

Beste ouder/verzorger,

Zoals eerder gemeld, hebben wij aan het functioneren van de app gewerkt. Wij hebben een nieuwe update moeten installeren. Door deze update is een nieuwe functionaliteit toegevoegd. Namelijk een Persoonlijke Inbox. Deze vindt u achter een nieuwe button in de app. Hiermee gaan wij u persoonlijke berichten sturen en sturen we u voortaan de groepsberichten, die de klas(sen) van uw kind(eren) aangaan.

Waarom hebben we dit gedaan?

Allereerst hoeven we u hierdoor niet meer te mailen en kunt u echt alles omtrent uw kind in de app lezen. Ten tweede kunnen we door middel van de Persoonlijke Inbox uw privacygevoelige gegevens beter beschermen. Aangezien u een eigen inlog krijgt die u koppelt aan uw kind(eren), weten wij voor welke groepen u informatie nodig heeft. U ontvangt alleen nog informatie van de klassen die voor u van toepassing zijn. Tot slot vereenvoudigt het proces voor u ook enorm. U hoeft bij de wisseling van het schooljaar geen instellingen meer te wijzigen, dit gaat automatisch!

Wat moet u hiervoor instellen?

Om toegang te krijgen tot de Persoonlijke Inbox, moeten wij dus weten wie u bent. We vragen u dan ook om uzelf aan te melden in de app. Dit doet u door op de button ‘Persoonlijke inbox’ of ‘Persoonlijke pagina’ te klikken en vervolgens te klikken op ‘vraag een inlog aan’. Vervolgens vult u uw eigen gegevens in en vult u de laatste 4 cijfers van het BSN nummer van uw kind in. Hierdoor koppelt u uzelf aan uw kind. U kunt na deze stap meerdere BSN cijfers toevoegen, indien u meerdere kinderen heeft op onze school.

Uw nieuwe wachtwoord komt binnen op uw e-mailadres (controleer ook even uw spambox). Hier kunt u vervolgens mee inloggen. U ziet nu alleen nog de klassen waar uw kind(eren) inzit(ten) en ontvangt weer een melding bij een nieuw bericht.

In dit filmpje wordt stap voor stap uitgelegd hoe u dit kunt instellen: https://www.youtube.com/watch?v=I-kqnML-RK0&feature=youtu.be

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben ge´nformeerd en hopen dat u net zo enthousiast bent met deze ontwikkeling als dat wij zijn. Mocht u na de beschrijving nog vragen hebben, dan is Paul Soetekouw donderdag 21 februari van 16:00-16:30 beschikbaar in zijn klas om u te helpen.

Groeten,

namens Team Tweestromenschool,